MANŞET HABERLER

Yangın Birikimlerinizi Kül Etmesin

Toplam okunma sayısı: 1874
23 Mar 2016
Yangın, ev ve işyeri sahiplerinin en büyük korkuları arasında yer alıyor. Günümüzün modern binaları yangına karşı önlemlerle donatılmış olsa da bazen küçük bir dikkatsizlik bile can ve mal kayıplarına, birikimlerimizin kısa bir süre içinde yok olmasına neden olabiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan alınan 2015 Haziran ayı istatistiklerine göre; İstanbul’da yapısal yangın olarak adlandırılan konut, fabrika / işyeri, diğer binalar ve araç yangınlarında 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 12 artış kaydedildi. Yangınların çıkış sebeplerinde ilk sırayı sigara alırken, onu elektrik kontağı ve baca tutuşması izledi. Oysa ki, basit önlemlerle bu kayıpların önüne geçmek, sigorta sayesinde ev ve işyerindeki eşyalardan çalışanlara, müşterilerden komşuların karşı karşıya kalacağı zararlara kadar güvence altına almak mümkün.

Aksigorta’nın İşyeri Paket Sigortası ve Ev – Eşya Sigortası, sigortalılarını olası bir yangının vereceği zararlara karşı koruyor. Gerek işyerleri gerekse de konutlar her iki sigorta kapsamında yer alan yangının vereceği her türlü zarara karşı korunurken, aynı zamanda işyeri çalışanları, işyerinde o sırada bulunan müşteriler, yangın nedeniyle zarar gören komşu bina ve mallar da sigorta kapsamına alınıyor. Aynı şekilde, Ev – Eşya Sigortası’nda da sigortalı evde yaşayanlar ve komşularının karşı karşıya kalacağı zararlar sigorta kapsamında yer alıyor.

Yangından nasıl korunabiliriz?

Evinizde ya da işyerinizde sizi ve çevrenizi yangından koruyacak basit önlemlerden bazıları şunlar:

Çakmak ve kibritleri çocuklardan ve yanıcı malzemelerden uzak tutun,

Düzenli baca temizliği yaptırın,

Yanan ocak çevresinde havlu, perde gibi yanıcı malzemelerin bulunmamasına dikkat edin,

Tenceredeki yağın tutuşması halinde üzerine bir kapak kapatın ve ocağı söndürün, asla su dökmeyin,

Taşınabilir ısıtıcıları, tutuşma ihtimali olan her türlü eşyadan en az 1 metre uzağa yerleştirin, devrildiğinde otomatik olarak kapanan ısıtıcıları tercih edin, yanında değilseniz mutlaka kapalı tutun.

Gaz sızıntısı fark ederseniz, elektrik düğmelerini kesinlikle kullanmayın, derhal mekanı havalandırın ve ilgililere haber verin.

Eviniz ya da işyerinizde benzin, gazyağı gibi parlayıcı sıvılar bulundurmayın. Bulundurma zorunluluğunuz varsa ağzını sıkıca kapatın, üzerini etiketleyin, ısıtıcılardan uzak bir yerde saklayın.

Eşyalarınızı seçerken kolay tutuşan sentetik malzemeden olmamasına dikkat edin.
Yıpranmış elektrik kablolarını kullanmaya devam etmeyin, mutlaka değiştirin.

Eskiyen yıpranan prizlerinizi yenileyin, prizlere ya da uzatma kablolarına voltaj kapasitesinin üzerinde cihaz bağlamayın.

Haber: Yangınx Haber